SUKUTUTKIMUKSEN SATOA
SUVUN YDINPERHE
Tällä sivulla esitetään sukututkimustieto perheestä, joka on Elisenvaaran Miikkulaiset ry:n ytimessä.
Alakansioissa on kuvattu ydinperheen ja heidän puolisoidensa esivanhemmat
Sivun rakenne:
Ylimpänä sukupuun muotoinen esitys
Alempana taulukkomuotoinen esitys
Liitetiedostossa ehkä helppolukuisin esitys
Sukututkimustiedon lähteet
Miikkulaisten suvun keskeisen alkuperäistiedon on kirkonkirjoista kerännyt Esko Miikkulainen Sr ja tämän työn on sähköiseen muotoon siirtänyt Tauno Miikkulainen.
Aineistoa on internetlähteistä laajentanut Esko Miikkulainen Jr.
Mahdollisista puutteista ja virheistä pyydetään informoimaan Esko Miikkulainen Jr:ää esko(at)miikkulainen.fi tai 050-1550
Esko Miikkulainen Sr Im memoriam
Sukuseuramme kunniajäsen Esko Miikkulainen Sr nukkui ikuiseen uneen 28.5.2020 97 vuoden ikäisenä.
Esko oli pitkään ollut kantava voima Miikkulaisten suvun toiminnassa ja yhteisöllisyyden luomisessa. Siksi Esko oli myös Elisenvaaran Miikkulaiset ry:n kunniajäsen.
Jäätyään eläkkeelle Esko aloitti sukututkimustyön. Tuloksena syntyi 1990 -luvulla Miikkulaisen kolme sukuhaaraa kattava sukutaulu. Tässä työssä Miikkulaisten suvun historiaa kyettiin jäljittämään 1600-luvulle. Sukututkimuksen tulokset ja Eskon kokoava persoona olivat keskeisessä roolissa, kun Miikkulaisten sukutoiminta käynnistyi lähes neljännesvuosisata sitten.
Esko oli ajattelija ja pohdiskelija. Kielellisesti lahjakkaana hän on tuotti paljon sukuun ja Kurkijokeen liittyviä kertomuksia ja tallensi näin perinnetietoa.
Esko syntyi 19.1.1923 kuopukseksi Antti ja Maria Miikkulaisen 11-lapsiseen viljelijäperheeseen Kurkijoen Elisenvaaran kylään. Esko varttui suurperheessä ja suurtaloudessa, johon kuului myös vanhemman veljen perhettä. Vilkas nuori sai ehkä hieman muita enemmän vapauksia ja osasi ne hyödyntää. Vanhempansa Esko menetti suhteellisen varhain – äidin 14 ikäisenä ja isän 21 ikäisenä. Talvisota syttyi Eskon ollessa 16 vuoden iässä. Itse hän toimi sodan aikana Päämajan Radiopataljoonassa sähköttäjänä.
Työuransa Esko teki opettajana Metsämaalla, Laukaassa, Tammelassa ja Luumäellä. Myös opetustyössä hänellä oli aktiivinen kehitysote ja hän osallistui koulujen johtamiseen ja hallintoon.